Kültür Tarihi, Manşet

Baharat Tadında Tarih

Gelin, sofralarımızın lezzet kaynağı baharatı mutfaktaki kabından kurtarıp, ismini verdiği yolda tarihî bir yolculuğa çıkalım. Uğruna savaşlar yapılan coğrafî keşiflere vesile olan, hatta bir zamanlar para yerine de kullanılan baharatın tarihine seyrüsefer yapalım…

Yeme-içme ve bunlarla ilgili konular, geçmişten günümüze insanoğlunun hayatında önemli bir yer teşkil etmiştir. Tarih boyunca insanlar tarafından farklı coğrafyalarda çeşitli şekillerde kullanılan baharat da, insanlık tarihiyle iç içe geçmiş kadim bir geçmişe sahiptir. Fakat baharatı sadece yemeklerimizi tatlandıran veya hoş koku veren bir gıda olarak görmek, onun tarih içerisindeki seyrin eve etkilerine nispetle büyük haksızlık olur.

Yazının devamını Yedikıta Dergisi 95. sayısından (Temmuz 2016) okuyabilirsiniz.

Önceki MakaleSonraki Makale

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.