“Dünya durdukça, eserlerimi gören aklıselim sahiplerinin, çabamın ciddiyetini göz önünde bulundurarak bana insaf ile bakacaklarını ve beni hayırlı dualarla anacaklarını …
Unutturulan Zafer Kûtü’l-Amâre
Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasının üzerinden 1,5 ay geçmişti ki Bağdat’taki küçük bir kasaba olan Kûtü’l-Amâre, birden Irak-İran Cephesi’nin en hararetli …
Sultanın Bir Günü
Sultan Abdülhamid daha çok siyasi dehasıyla tanınıyor. Peki sultanın; bir aile babası, bir tüccar, bir marangoz, bir hayvansever, bir okuma …
Harfler Ne Söyler?
Ebced hesabıyla bir yerlerde yolumuz muhakkak kesişmişse de nadiren duyarız bu ifadeyi. Ama eskilerin hayatının ta kendisiydi ebced. Doğumdan ölüme, …
Mimar Sinan’ın Hamamı Nasıl Yıktırıldı?
Osmanlı coğrafyasını birbirinden güzel eserlerle süsleyen Mimar Sinan, Hürrem Sultan’ın vakıflarına gelir getirsin diye kendisine inşa ettirdiği çifte hamamın, vefatından …
“İlim, Maddî Zenginlik İçin Yapılmaz”
Bu ay, Osmanlı tarihinin ana kaynaklarının (kronikler) neşri konusunda ülkemizin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Necdet Öztürk’le beraberiz. Kendisi aynı zamanda, Çamlıca Basım Yayın’dan üç adet kronik neşretmiş birisi. Çocukluk ve gençlik yılları hayli hareketli ve zorlu geçen hoca, tarihçi oluşunu, tarihçiliğin abecesini, kaliteli metin neşrinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini, kısacası mesleğinin inceliklerini anlattı…