Tarihler 1910 Şubat’ını gösterdiğinde Fransa’nın başşehri Paris, şiddetli yağışlar sonunda müthiş bir sel felaketine maruz kalmıştı. İşte, bir anda meydana gelen bir afetin neler yapabileceğini gösteren, Paris’ten ibretlik manzaralar.
Dünya var olduğundan beri tabii fevkaladelikler de hep var olmuştur. Yağmur ve kar yağması, sıcak ve soğuk hava ve depremler bu hayatın bir parçasıdır. Bu tabii hadiseler insanoğlunu zaman zaman aciz bırakmaktadır. İnsanın vazifesi tedbir almaktır. Ancak bu tedbir hiçbir zaman nihai çözüm değildir.
Tarih bize göstermiştir ki, yanmaz, yıkılmaz, batmaz diye yüksek perdeden söylenen sözlerin sonu hüsran olmuştur. Büyüklüğü ve zamanına göre teknolojik mükemmelliği karşısında “Asla bunu kimse batıramaz” denilen bir gemi çıktığı ilk seferde, hem de bir buz parçasına çarparak batmıştır. Demek ki insanoğlunun gücü ve tabiatta yaptığı işlerin sağlamlık derecesi kendi gücüyle sınırlıdır.
Paris Sular Altında
Tarihler 1910 Şubat’ını gösterdiğinde Fransa’nın başşehri Paris, şiddetli yağışlar sonunda müthiş bir sel felaketine maruz kalmıştı. Hem öyle ki, evler, caddeler, tren garları yani şehrin her tarafı adeta bir deniz haline gelmişti. Hadiseye ait yayınladığımız fotoğraflardan felaketin ne derecelerde olduğunu görmek mümkün.
Yazının devamını Yedikıta Dergisi Şubat (30. Sayı 2011) sayısından okuyabilirsiniz.
Birinci Dünya Savaşı, insanlık tarihinin gördüğü en kanlı savaşlardan birisiydi. Osmanlı Devleti’ni parçalama savaşı da…
Panoramik gösterimin mucidi ve patent sahibi Robert Barker ile küçüklüğünden beri panorama resimleri yapan oğlu…
Bundan 32 yıl önce, Sinop’un balıkçı kasabası Gerze’yi, sevimli bir misafir ziyaret etmişti. Kendini çok…
Türk kahvesi, sadece lezzetli bir içecek olmanın ötesinde, 500 yıl aşkın bir geçmişe sahip, köklü…
Salih kimselerin sohbetinde bulunmanın ve onlarla hemhâl olmanın, gönüllere ferahlık ve huzur verdiği, defaatle söylenmiştir.…
Osmanlı Devleti'nin bu kıymetli okulu Enderun'u infografik formatında sizlerle!