Anadolu’da muazzam bir eser: Beyşehir Eşrefoğlu Camii ve Külliyesi…
Külliye; âbidevî cami, kütüphane, türbe, han ve hamamdan oluşuyor. Külliyenin en önemli unsuru olan Eşrefoğlu Camii; mükemmel ahşap, taş ve çini işçiliği, kalem işi süslemeleri, sırlı tuğlaları, kar deposu, bey mahfili, müezzin mahfili, itikaf mahalli, kündekâri tekniğiyle yapılmış minberi, çilehanesi ve tünelleriyle kendisini muasırlarından ayıran birçok özelliği bünyesinde toplamış çok muazzam bir eser.
Bu muhteşem eseri ayrıntılı inceleyebilmeniz için sizlere infografik tasarımı ve video hazırladık. İnfografik çalışmamızı indirebilir, çıkış alıp istifade edebilirsiniz. Eşrefoğlu Camii video ile de bu muazzam eseri müşahede edebilirsiniz. İyi seyirler…
Bir tarafta tarihin tozlu sayfalarına karışan, yıkılan, yakılan ve raflarında insanlığın hafızasını saklayan eski zaman…
Ücretsiz olarak erişim sağlayabileceğiniz en meşhur dijital arşiv ve kütüphaneleri sizler için derledik…
Orta Çağ’ın karanlık ve bilinmezliklerle dolu dünyasında, tüccarlar ve seyyahlar, yalnızca zorlu yolculuklarla değil, aynı…
Timur ordusu, savaş meydanlarında geçen otuz yıl boyunca hiç yenilgi yüzü görmemiş, âdeta durdurulamaz bir…
Kütüphaneler artık raflarla sınırlı değil. Elektronik kaynaklardan yapay zekâ destekli arşivlemeye, kütüphaneciliğin sınırları yeniden çiziliyor.…
Kütüphanelerdeki dijital dönüşüm ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da devam ediyor. Bilginin dijital ortama aktarılma…
View Comments
Videosuyla ,bilgilendirmeleri ile başlı başına harika bir çalışma olmuş.eh işte bu da bir camii diyip geçebileceğimiz bir yeri selaattin camiileri gibi anlatılmış,hak ettiği kıymet verilmiştir.emeği geçenlere teşekkür ederiz.
Camiye, tarihe hayranlık ile beraber çalışmaları can-ı gönülden tebrik ediyorum
Muhteşem bir çalışma olmuş, tebrikler
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir anlatım olmuş dergide ki yazı da muhteşem.Allah razı olsun emegi geçenlerden
Muhteşem Ecdâdımız'ın camileri neden merkeze inşa ettiklerini, şehrin kalbinin neden cami etrafında attığını ve camilerin şehre hayatiyet kazandıran bir ruh olduğunu bu yazıyla insan daha iyi kavrıyor. Teşekkürler...
Harika işlere imza atıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun