İnsanoğlu, sağlığını korumak için vücuduna zarar verecek yiyecek ve içeceklerden nasıl uzak duruyorsa, fikriyatına zarar verecek eserleri okumaktan da sakınmalıdır…
Kıymetli Yedikıta Dergisi okuyucuları, bu yazımızda “neyi okuyacağını bilmek” meselesini ele aldık. Çünkü bizlere bu konuda çok fazla soru gelmekte ve “artık neyi okuyacağımızı şaşırdık, falan şöyle söylüyor, filan böyle söylüyor” yakınmaları bizleri rahatsız etmektedir.
Elbette okuyucularımız haklıdır. Çünkü bugün, memleketimizde tam bir fikir anarşisi yaşanmaktadır. Mesleklerinin ne olduğu tam olarak bilinmeyen kişiler hemen hemen her meselede mütehassıs gibi ahkâm kesmekte, yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder misali milletimizin fikrini bulandırmaktadır.
Okumak üzerine yazılacak ve söylenecek çok şey vardır. Biz bu yazımızda bazı tehlikelere dikkat çekerek bir kaç misal vereceğiz.
İnsan, tarih boyunca, çok çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır. Bu tehlikelerden korunmak için de bir çok silahlar, korunma metotları geliştirmiştir. Dış tehlike olarak görülen düşman dan korunmak için kaleler inşa etmiş, silahlar ve cihazlar geliştirmiştir.
Yazının devamını Yedikıta Dergisi Ağustos (24. Sayı 2010) sayısından okuyabilirsiniz.
Birinci Dünya Savaşı, insanlık tarihinin gördüğü en kanlı savaşlardan birisiydi. Osmanlı Devleti’ni parçalama savaşı da…
Panoramik gösterimin mucidi ve patent sahibi Robert Barker ile küçüklüğünden beri panorama resimleri yapan oğlu…
Bundan 32 yıl önce, Sinop’un balıkçı kasabası Gerze’yi, sevimli bir misafir ziyaret etmişti. Kendini çok…
Türk kahvesi, sadece lezzetli bir içecek olmanın ötesinde, 500 yıl aşkın bir geçmişe sahip, köklü…
Salih kimselerin sohbetinde bulunmanın ve onlarla hemhâl olmanın, gönüllere ferahlık ve huzur verdiği, defaatle söylenmiştir.…
Osmanlı Devleti'nin bu kıymetli okulu Enderun'u infografik formatında sizlerle!